piątek, 23 grudnia 2016

Szybkie ślimaki z jabłkiem i cynamonem! :)

               Święta nadchodzą wielkimi krokami, a Ty nie masz czasu zbyt wiele czasu na przygotowanie smakołyków. Polecam szybkie ślimaki z jabłkami!


Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego
  • 4 jabłka
  • łyżka masła
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • cynamon
  • niewielka ilość mąki

 Przygotowanie:

Obieramy jabłka, następnie odcedzamy z nich sok, dodajemy cynamon, cukier oraz rozpuszczone masło. Ciasto francuskie rozwałkowujemy z użyciem mąki, wykładamy na nie masę z jabłek, zwijamy w rulon. Wkładamy do lodówki na pół godziny. Następnie kroimy na równe części, układamy na blasze i pieczemy w temp. 200 stopni około 25 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz