środa, 15 marca 2017

Fit czekoladowe pralinki :D... Niebo w gębie.


Składniki: (na 4 sztuki)


  • 100 g oleju kokosowego
  • 10 g kakao
  • 3 łyżki syropu klonowego (można dodać miód, syrop z agawy)
Krem:

  • 50 g masła orzechowego
  • 2 łyżki syropu klonowego
  • 10 g migdałów

Przygotowanie:

Olej kokosowy rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dodajemy kakao i syrop klonowy. Przelewamy połowę naszej masy czekoladowej do 4 foremek i wkładamy na około 20 minut do zamrażalnika.

Krem:

W kąpieli wodnej rozpuszczamy masło orzechowe, dodajemy syrop klonowy i pokrojone na mniejsze kawałki migdały. 

Nasz krem wykładamy na babeczki, zalewamy resztą czekolady i wkładamy do zamrażalnika na około 40 minut. Gotowe!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz