poniedziałek, 20 marca 2017

Oreo, jak tu go nie kochać? :D

Składniki:


  • 100 g wiórek kokosowych
  • 50 g daktyli
  • 20 g otrąb żytnich
  • 5 łyżek oleju rzepakowego
  •  3  łyżki kakao
  • 1 łyżka kakao
Przygotowanie:

Daktyle zalewamy gorącą wodą do namięknięcia, następnie blendujemy je z olejem i przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Naszą masę przekładamy na deskę do krojenia obłożoną folią, przykrywamy drugim kawałkiem folii i wałkujemy na preferowaną grubość. Następnie ciasto chowamy na około godzinę do zamrażarki.

Krem:
  • 100 g kremu kokosowego osadzającego się na puszce mleczka kokosowego lub 100 g serka mascarpone
  • 2 łyżki syropu klonowego, lub miodu
  • 10 g budyniu śmietankowego
  • aromat waniliowy
Przygotowanie:

Wszystkie składniki na krem razem miksujemy.

Gdy nasza masa ciasteczkowa lekko zamarznie wyciągamy ją i wycinamy szklanką kółka, które przekładamy kremem. Gotowe!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz