Składniki:
- 100 g wiórek kokosowych
- 50 g daktyli
- 20 g otrąb żytnich
- 5 łyżek oleju rzepakowego
- 3 łyżki kakao
- 1 łyżka kakao
Przygotowanie:
Daktyle zalewamy gorącą wodą do namięknięcia, następnie blendujemy je z olejem i przekładamy do miski, dodajemy pozostałe składniki. Naszą masę przekładamy na deskę do krojenia obłożoną folią, przykrywamy drugim kawałkiem folii i wałkujemy na preferowaną grubość. Następnie ciasto chowamy na około godzinę do zamrażarki.
Krem:
- 100 g kremu kokosowego osadzającego się na puszce mleczka kokosowego lub 100 g serka mascarpone
- 2 łyżki syropu klonowego, lub miodu
- 10 g budyniu śmietankowego
- aromat waniliowy
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na krem razem miksujemy.
Gdy nasza masa ciasteczkowa lekko zamarznie wyciągamy ją i wycinamy szklanką kółka, które przekładamy kremem. Gotowe!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz