Składniki:
- 2 jaja
- mąka owsiana 3 łyżki (możemy dodać też łyżkę odżywki białkowej i 2 łyżki mąki)
- ulubiony dżem
- olej kokosowy (10 g, 1 łyżka)
- fit bita śmietana (przepis)
Przygotowanie:
Ciasto naleśnikowe: jaja miksujemy, następnie dodajemy mąkę, gdy masa jest za gęsta dolewamy mleko lub wodę, gdy za rzadka dosypujemy trochę mąki lub odżywki białkowej. Rozgrzewamy patelnię, roztapiamy na niej olej kokosowy i smażymy nasze naleśniki.
Gotowe naleśniki przekładamy dżemem i dekorujemy bitą śmietaną.
Smacznego!
Ciasto naleśnikowe: jaja miksujemy, następnie dodajemy mąkę, gdy masa jest za gęsta dolewamy mleko lub wodę, gdy za rzadka dosypujemy trochę mąki lub odżywki białkowej. Rozgrzewamy patelnię, roztapiamy na niej olej kokosowy i smażymy nasze naleśniki.
Gotowe naleśniki przekładamy dżemem i dekorujemy bitą śmietaną.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz